Cand si cum sa te inscri la o scoala de schi?

Un curs de schi pentru incepatori este primul pas pentru a invata sa experimentezi muntele in siguranta si, mai presus de toate, intr-un mod distractiv. Acest concept se aplica in special copiilor. Parintii pot alege o scoala de schi pentru incepatori si isi pot ajuta copiii in aventurile lor pe zapada. Va oferim cel putin 5 motive pentru care este important sa va inscrieti micutii la o scoala de schi pentru incepatori.

  • O scoala care incepe foarte devreme

Scoala de schi pentru incepatori poate fi inceputa de la varsta de 4 ani, ceea ce este foarte devreme pentru a invata rapid. Snowboardingul, pe de alta parte, poate fi inceput de la varsta de 8 ani. Cert este ca participarea la scoala de schi, alaturi de un monitor de schi pentru incepatori ar trebui sa inceapa din copilarie, adica cu cea mai mare libertate posibila, iar varsta in acest caz este foarte relativa. In orice caz, nivelul de plecare este masurat de catre instructorii de schi printr-un test simplu, astfel incat toata lumea sa poata ajunge la un nivel omogen de pregatire si sa-i sprijine pe cei care sunt literalmente incepatori.

  • Invatarea cunostintelor importante ca si cum ar fi un joc

A incepe un curs de schi pentru incepatori foarte devreme este un mod de a aborda predarea ca pe un joc. De aceea, nu va fi greu si va avea repercusiuni pozitive pentru viitorul copiilor ca schiori. De fapt, instructorii de schi folosesc echipamente care se bazeaza pe aspectul ludic, care este astfel recunoscut de copii ca fiind “familiar”.

  • Invatarea tuturor regulilor de siguranta

Copiii si adultii invata regulile de siguranta si de prevenire. Cand esti copil, se stie ca nu ai nici cunostinte, nici previziune in ceea ce priveste anumite pericole inerente schiului pe partii cu zapada adanca. Acesta este un mod sigur de a preveni majoritatea pericolelor si de a invata sa va protejati propria siguranta si pe cea a celorlalti. Pe langa regulile de siguranta pentru ei insisi, acestia sunt invatati si regulile de urmat pe partii, stiind unde sa nu se aventureze si cum sa se deplaseze cu parintii lor pe zapada.

  • Sa inveti sa socializezi si sa relationezi cu instructorii de schi

Cursul de schi pentru incepatori se desfasoara in grupuri, iar pentru copii avem tendinta de a forma grupuri cu cei de aproximativ aceeasi varsta, adesea in combinatie cu tabere distractive ale scolii de schi, care combina aspectele instructive si recreative. Atat pentru copii, cat si pentru adulti, este o modalitate excelenta de a socializa, de a-si face noi prieteni si de a invata sa se compare si sa relationeze cu instructorii de schi.

5) Invatati antagonismul sanatos pentru a va imbunatati

Invatati o competitie si un antagonism sanatos, ceea ce duce la o autoperfectionare continua. Daca iubesti zapada si vrei sa domini partiile, nu ai de ales decat sa faci un efort pentru a concura si a te masura cu colegii tai. Este o modalitate de a invata de la cei mai buni si poate chiar de a ajunge la nivelul lor intr-un timp foarte scurt.