Care sunt produsele esentiale pentru o manichiura perfecta

Pentru multe persoane, aspectul unghiilor este cel mai important, fapt pentru care acestea aloca destul de mult timp pentru a obtine rezultatele dorite. Intotdeauna este nevoie de diferite ustensile si produse pentru a obtine manichiura perfecta, iar fiecare dintre aceste obiecte prezinta un rol destul de important. Asadar, daca se doreste sa se obtina un rezultat extrem de placut din punct de vedere vizual si estetic, este important sa se investeasca in aceste produse. Mai mult de atat, acestea trebuie utilizate in mod corespunzator. De cele mai multe ori printre produsele de baza se numara si:

  1. Pilele si bufferul

Aceste doua mici instrumente vor face intotdeauna diferenta in ceea ce priveste intregul proces de intretinere a unghiilor  datorita faptului ca pot fi folosite pentru diferite task-uri. In primul rand, pilele sunt utilizate atat pentru a oferi o forma noua si interesanta unghiilor tale, cat si pentru a elimina colturile care te pot rani. Mai mult de atat, acestea pot fi utilizate si pentru a matui suprafata unghiei pentru ca aceasta sa fie potrivita pentru aplicarea ojelor si a lacurilor de unghii.

Pilele si bufferul nu ar trebui sa lipseasca din geanta ta de produse pentru ingrijirea unghiilor, in special daca pui accent pe aspectul acestora.

  1. Baza si top

Dupa ce te-ai asigurat ca unghia ta este perfect mata, dar totodata prezinta si forma pe care ti-o doresti, urmatorul pas este reprezentat de aplicarea bazei. Acest element nu trebuie sa lipseasca in special daca iti doresti sa ai o manichiura de lunga durata. Mai mult de atat, baza va proteja unghia, fapt pentru care riscul ca aceasta sa se ingalbeneasca dupa aplicarea ojelor si a gelurilor va scade considerabil.

Bazele sunt substante care sunt prietenoase cu unghiile, fapt pentru care acestea chiar sunt recomandate de fiecare data cand doresti sa optezi pentru un model complet noua. Indiferent daca este vorba de un tip de manichiura simplu sau unul complex, intotdeauna trebuie sa se aplice un strat protector de baza.

La finalul manichiurii trebuie sa se aplice un strat protector de top. Acesta are rolul de a proteja manichiura pentru o lunga perioada de timp, in asa masura incat aceasta sa nu se decojeasca si nici sa nu isi piarda din stralucire. Deseori, acest produs este esential, in special atunci cand pe unghia ta exista diferite elemente precum desene realizate cu oja sau chiar stickere.

  1. Uleiul pentru cuticule

O manichiura perfecta nu trebuie sa prezinte si cuticule care sunt vizibile, fapt pentru care, de cele mai multe ori acestea trebuie taiate. Pentru ca pielea sa se poata regenera si sa arate impecabil, este esential sa se aplice uleiuri special concepute pentru cuticule. Aceste produse contin o cantitate mare de vitamine care sunt esentiale pentru hidratarea pielii. Mai mult de atat, acestea prezinta si o textura placuta, fapt pentru care vor putea fi rapid aplicate pe unghiile tale.

Uleiurile pentru cuticule este utilizat de catre majoritatea persoanelor si pentru faptul ca acesta prezinta un miros foarte placut.