Ce complicatii apar daca nu inlocuiesti rapid dintele lipsa? Afla de ce probleme te pot scuti implanturile dentare!

Pierderea unuia sau a mai multor dinti este un eveniment neplacut, care poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii dentare si a calitatii vietii. Dantura edentanta poate cauza un sir de alte probleme, de aceea este important sa rezolvi rapid aceasta situatie medicala.

Pentru a preveni aparitia unor complicatii mai grave, cea mai eficienta solutie consta in tratamentul cu implanturi dentare. Atat medicii din clinica stomatologica Dental Premier, cat si specialistii din intreaga lume recomanda cu caldura aceasta procedura care da rezultate cu adevarat uimitoare. Iata de ce probleme te scuteste interventia!

Deplasarea dintilor

Daca vrei sa mai amani tratamentul cu implanturi dentare, de teama sau din motive financiare, gandeste-te de doua ori inainte de a lua o decizie! Afla ca fara suportul unui dinte vecin, dintii adiacenti pot incepe sa se miste in golul lasat de cel care lipseste. Acest lucru poate duce la o aliniere incorecta a dintilor, ceea ce poate afecta ocluzia dentara si functionalitatea sistemului dento-maxilar.

Pierderea osoasa si atrofie faciala

Atunci cand un dinte este absent, osul maxilar care il sustinea incepe sa se resoarba treptat. Pierderea osoasa poate duce la atrofie faciala, ceea ce va face ca fata sa para imbatranita prematur. De asemenea, atrofia osoasa poate face dificila plasarea ulterioara a unor implanturi dentare, deoarece este necesara o cantitate suficienta de os pentru a le oferi stabilitate.

Probleme de vorbire si mestecare

Dintii joaca un rol esential in procesul de vorbire si mestecare a alimentelor. Daca stai prea mult timp cu un dinte lipsa si nu apelezi la tratamentul cu implanturi, vei avea dificultati in ceea ce priveste pronuntia corecta a anumitor sunete sau mestecarea corecta a alimentelor. Aceste probleme pot afecta in mod semnificativ calitatea vietii si pot duce la frustrare si disconfort constant.

Impactul psihologic si estetic

Aspectul fizic joaca un rol important in ceea ce priveste increderea in sine si in relatiile sociale. Pierderea unuia sau a mai multor dinti poate afecta aspectul zambetului, provocand complexe si anxietate sociala. Implanturile pot oferi un zambet estetic si natural care te va ajuta sa iti recapeti stima de sine si sa te simti mai bine in pielea ta.

Apeleaza la implanturi dentare, iar problemele te vor ocoli!

Desi toate aceste complicatii iti bat la usa atunci cand ai o dantura edentata, le poti evita foarte simplu prin interventiile stomatologice. Tratamentul cu implant dentar reprezinta cea mai eficienta solutie prin care poti restaura dantura. Piesa din titan, zirconiu sau alt material biocompatibil cu organismul uman va inlocui radacina lipsa si va constitui baza pentru lucrarea finala.

Aceasta operatie este o solutie sigura si durabila care ofera stabilitate, functionalitate, imbunatatire estetica si previne problemele asociate cu lipsa unui dinte. Daca te confrunti si tu cu o dantura edentata, este recomandat sa consulti un medic specialist pentru a afla mai multe despre optiunile disponibile, dar si despre beneficiile extraordinare pe care le ofera implanturile dentare.

Apeleaza la o clinica stomatologica de top si beneficiaza de servicii de calitate! Investitia intr-un zambet sanatos si atragator va merita pe deplin pentru imbunatatirea sanatatii dentare si a increderii in sine!