Corpuri de iluminat economice pentru interior

Iluminatul interior este esential pentru multe activitati, inclusiv pentru citit si lucrat. Tipul corect de lumina poate face o mare diferenta in ceea ce priveste confortul si productivitatea.

Cand vine vorba despre iluminat interior, exista cateva lucruri de luat in considerare. Cantitatea de lumina, tipul de lumina si temperatura de culoare sunt toti factori importanti.

Iata cateva corpuri de iluminat economice care pot oferi cantitatea potrivita de lumina pentru utilizarea in interior:

Proiectoare LED

Stiati ca proiectoarele LED pot fi folosite si in interior, nu doar in exterior. Puteti cumpara proiectoare LED de la Pedavo si pentru a le utiliza in interiorul casei. Aceste proiectoare sunt in categoria becuri LED dar ocupa un loc separat in topul de astazi pentru ca functioneaza diferit de lustre si plafoniere. Scopul proiectorul nu este de a oferi lumina de lucru, ci lumina de efect si se folosesc de obicei proiectoare pentru a evidentia anumite parti importante din locuinta, cum ar fi obiectele decorative unice si interesante. Aceste corpuri de iluminat sunt unele dintre cele mai interesante mai ales in momentul in care aveti in casa piese cu adevarat valoroase pe care vreti sa le puneti in evidenta. Acum ca am stabilit ce sunt proiectoarele de interior, vom trece la clasificarea surselor de lumina pe care le puteti folosi.

Becul cu incandescenta:

Cel mai comun tip de bec, becul cu incandescenta, spala luminile galbene si ofera o lumina mai naturala. Acestea vin intr-o gama larga de dimensiuni, de la o cantitate mica de lumina precum lumanare pana la un bec mare pentru o camera spatioasa. Pot fi un pic mai scumpe pentru a fi inlocuite, dar ofera o lumina clasica, convenabila si accesibila.

Becul fluorescent compact:

Becul fluorescent compact este o versiune actualizata a becului cu incandescenta. Acestea utilizeaza mai putina energie si dureaza mai mult decat becurile cu incandescenta. Acestea ofera un tip de lumina usor diferit, cu un pic mai multa lumina albastra decat becurile cu incandescenta. Dar furnizeaza in continuare aceeasi cantitate de lumina ca un bec cu incandescenta.

Lampa cu LED-uri:

Lampa cu LED-uri este o inovatie recenta in domeniul iluminatului interior. Lampile LED consuma mult mai putina energie decat alte tipuri de lampi si dureaza mult mai mult. De asemenea, acestea produc o lumina mai consistenta decat alte tipuri de lampi.

Exista o gama larga de lampi cu LED din care puteti alege, cu diferite niveluri de luminozitate si culori. Unele lampi cu LED sunt dotate chiar si cu un software pentru a personaliza lumina emisa.

Ce bec ar trebui sa alegeti?

Nu exista un singur raspuns la aceasta intrebare. Depinde de tipul de lumina pe care il cautati, de dimensiunea camerei si de buget. Dar, in general, cu cat este mai economic becul, cu atat mai puternica este lumina pe care o produce si cu atat va dura mai mult.

In concluzie, exista o serie de tipuri diferite de corpuri de iluminat economice care sunt disponibile pentru utilizare in interior. Alegerea celui potrivit pentru nevoile dumneavoastra este importanta.