Cum să tractați un vehicul în caz de urgență

Apelați la un serviciu profesionist de remorcare dacă aveți nevoie să vă tractați vehiculul.
Echipament plat
Operatorul vă încarcă vehiculul pe spatele unui camion.
Acesta este cel mai bun mod de a vă transporta vehiculul.
Echipament de ridicare a roților
Camionul de tractare folosește două brațe pivotante care trec sub anvelopele din față și le ridică de la sol. Anvelopele din spate rămân pe sol. Aceasta este o modalitate acceptabilă de a vă remorca vehiculul.
ÎNȘTIINȚARE

Încercarea de a ridica sau tracta vehiculul de barele de protecție va cauza daune grave. Barele de protecție nu sunt proiectate pentru a susține greutatea vehiculului. Nu tractați niciodată vehiculul doar cu o frânghie sau un lanț. Este foarte periculos, deoarece frânghiile sau lanțurile se pot deplasa dintr-o parte în alta sau se pot rupe. Remorcarea necorespunzătoare, cum ar fi remorcarea în spatele unei caravane sau a unui alt vehicul cu motor, poate deteriora transmisia. Dacă vehiculul dumneavoastră trebuie tractat cu roțile din față pe sol:

1. Verificați pământul de sub vehicul în jurul locului unde se află carcasa transmisiei Pentru o scurgere de lichid. Dacă găsiți o scurgere, apelați un serviciu profesionist de remorcare și solicitați autovehiculului dumneavoastră să fie inspectat de un dealer.

2. Pune o cârpă pe marginea capacului. Scoateți cu atenție o șurubelniță mică cu vârf plat sau o pilă de metal pentru unghii pentru a îndepărta capacul. Cârligul de remorcare detașabil se montează pe ancora din bara de protecție față.

3. Scoateți cârligul de remorcare și cheia pentru piulițe de roată din zona de bagaje.

4. Înșurubați cârligul de remorcare în orificiu și strângeți-l bine cu cheia pentru piulițe de roată.

5. Agățați dispozitivul de remorcare la cârligul de remorcare.

6. Porniți motorul.

Dacă este dificil să porniți motorul, puneți contactul în ACCESORII sau în poziția ON

7. Modele cu transmisie manuală: comutați pe neutru.

8. Modele cu transmisie variabilă continuă: apăsați pedala de frână.

9. Treceți în modul Drive și mențineți apăsat timp de cinci secunde, apoi pe Neutru

10. Toate modelele: Eliberați frâna de parcare.

Dacă vehiculul dumneavoastră trebuie tractat cu roțile din față pe sol:

Doar modele CVT cu transmisie variabilă:

Dacă nu puteți schimba transmisia sau nu puteți porni motorul, se va deteriora transmisia. Vehiculul dumneavoastră trebuie să fie transportat cu roțile din față de pe sol.

Modelele cu sistem de acces fără cheie au un buton DE PORNIRE/OPRIRE MOTOR în loc de comutator de aprindere.

NOTĂ:

Dacă nu puteți porni motorul, este posibil să aveți următoarele în timp ce vehiculul dumneavoastră este remorcat.

Frânarea poate deveni dificilă, deoarece asistența de putere a sistemului de frânare este dezactivată. Volanul devine greu pe măsură ce sistemul de servodirecție este dezactivat.

Rotirea contactului la LOCK (0*1 blochează volanul.

Cu roțile din față pe sol, cel mai bine este să tractați vehiculul nu mai departe de 80 km și să mențineți viteza sub 55 km/h. Coborarea unei pante lungi incalzeste franele.

Acest lucru poate împiedica funcționarea corectă a frânelor. Dacă vehiculul dumneavoastră trebuie să fie tractat pe o pantă, apelați un serviciu de remorcare profesionist.

Asigurați-vă că utilizați echipamentul de remorcare proiectat și atașat corespunzător. Modele cu transmisie manuală Rotirea contactului în poziţia LOCK (0*1 blochează volanul.

Cu roțile din față pe sol, cel mai bine este să tractați vehiculul nu mai departe de 80 km și să mențineți viteza sub 55 km/h. Coborarea unei pante lungi incalzeste franele.