Decorul interior in culorile primaverii

A crea un decor intr-o singura culoare este una dintre cele mai elegante transformari pe care le poti face in casa ta. Cheia pentur a consturi un aranjament in jurul unei singure culori este de a compensa umbrele cu asocieri potrivite. De la nuantele aprinse si pana la cele linistitoare, puteti urma sfaturile de mai jos pentru a obtine rezultate interesante.

Galben pentru o camera luminoasa

Galbenul nu reprezinta o culoare cu ajutorul careia pot sa decorezi o incapere fara sa apara probleme, insa daca o folosesti corect, poate insufleti o camera si o poate lumina. Foloseste nuantele puternice de galben pentru unele zone. Poti compensa cu albul peretilor pentru a obtine un decor bun al camerei. Pntru podele si pentru peretii din casa poti folosi culorile neutre. De asemenea, poti utiliza imprumeuri creative pentru cuverturi si perne. Foloseste aceasta culoare doar pentru anumite zone din camera. Poti opta inclusiv pentru mobilier din MDF vopsit.

Portocaliu

O alegere mult mai contemporana decar rosul puternic este portocaliul care functioneaza perfect in momentul in care este folosit cu moderatie. Portocaliul arata foarte bine cand este pus pe un singur perete sau ca fundal pentru seminee si holuri. O idee buna este aceea de a vopsi fundalul rafturilor, interior de la mobila sau interiorul de la debara. Vei obtine un efect dramatic cu ajutorul modelelor geometrice sau al celor tribale puternice, insa in echilibru cu materialele si texturile care sunt naturale. Pastreaza peretii si articolele de lemn albe si foloseste portocaliul ca accent pentru culoare.

Alege culori neutre pentru parchet si nu uita sa pui un covor maro sau un covor alb negru cu forme geometrice. Pune mai multe piese de mobilier si asociaza texturile astfel incat sa arate totul mult mai armonios. La final, pune accesorii indraznete. Pentru vopsirea materialelor din MDF foloseste tutoriale care sa te ajute.

Decoreaza cu verde pentru un aspect fresh

Pentru a obtine un aspect cat mai fresh decoreaza cu verde. Verdele ofera un aer de vitalitate si de prospetime si se potriveste foarte bine in joluri sau in camere aflate aproape de iesiri. O metoda buna pentru a folosi toate aceste nuante fara sa incarci atmofera este sa vopsesti doar jumatate de perete si sa alegi o tenta mai deschisa pentru restul peretilor.

Alege o nuanta de verde pentru incaperi si insufleteste totul cu texturi si cu imprimeuri cu teme delicate, botanice. Covoarele trebuie sa fie in nuante naturale, asa cum este cea de sisal sau nuca de cocos de nuanta medie. Poti combina mobila traditionala de lemn sau cea vopsita in stil rustic cu diverse accesorii elegante in culori sau imprimeuri care te fac sa te gandesti la natura.

Nuantele de albastru dau calm si liniste

Daca alegi un albastru deschis sau nuante de gri, poti vopsi toata incaperea cu aceasta culoare si rezultatul va fi o camera optima care exprima calm si liniste. Paleta aceasta de culori se potriveste foarte bine intr-o incapere mica. Ar trebui sa completezi imaginea camerei cu un tavan alb si o podea in culori deschise care sa poata oglindi lumina dand schemei o caracteristica diafana.

, ,