Depozitarea utilajelor de constructii pe timp de iarna

Timpul de iarna aduce cu sine temperaturi scazute si conditii dificile pentru industria constructiilor. Una dintre cele mai importante preocupari in aceasta perioada este depozitarea corespunzatoare a utilajelor de constructii grele pentru a le proteja de deteriorare si a asigura o repornire eficienta in primavara. Va prezntam mai multe sfaturi si consideratii esentiale pentru depozitarea utilajelor de constructii grele pe timp de iarna, precum si beneficiile inchirierii unui excavator pe senile in loc sa-l pastrati in proprietate.

Cum poti depozita corect utilajele de constructii pe timpul iernii?

Depozitara utilajelor de constructii grele pe timpul iernii poate implica unele probleme ce tin de logistica si de aceea este important sa luati in calcul sfaturile de mai jos:

  • Curatare si intretinere prealabila: Inainte de depozitarea pe timp de iarna, curatati si intretineti cu atentie fiecare utilaj. Asigurati-va ca toate componentele sunt in stare de functionare si inlocuiti piesele uzate sau deteriorate.
  • Stocarea intr-un loc sigur: Gasiti un spatiu de depozitare adecvat pentru utilajele de constructii grele. Un hangar sau un depozit inchis este ideal pentru a le proteja de intemperii si de deteriorarea cauzata de inghet si zapada.
  • Protejarea componentelor sensibile la frig: In cazul in care nu puteti stoca utilajele intr-un mediu incalzit, protejati componentele sensibile la frig, cum ar fi bateriile si sistemul hidraulic, cu materiale izolante sau sisteme de incalzire suplimentare.
  • Verificarea lichidelor: Asigurati-va ca toate lichidele, cum ar fi combustibilul, uleiul si fluidele hidraulice, sunt la nivelul corespunzator. Evitati supraincarcarea rezervoarelor pentru a preveni deteriorarea datorata dilatarii si contractiei lichidelor in timpul inghetului.
  • Rotirea pneurilor: Daca este posibil, ridicati utilajul sau eliberati presiunea din pneuri pentru a preveni deformarea si deteriorarea acestora.
  • Lubrifiere preventiva: Aplicati lubrifiere preventiva pe toate punctele de ungere pentru a preveni coroziunea si blocarea componentelor.

De ce sa inchiriezi un excavator pe senile pentru lucrarile din timpul iernii?

Pe timp de iarna, inchirierea unui excavator pe senile poate fi o optiune mai eficienta decat pastrarea unui utilaj in proprietate. Iata cateva motive pentru care ar putea fi o decizie inteleapta:

  • Costuri reduse de depozitare: Pastrarea unui excavator pe timp de iarna poate implica costuri semnificative pentru intretinere si depozitare. Inchirierea unui excavator pe senile permite sa economisiti bani pe perioada in care utilajul nu este folosit.
  • Flexibilitate: Prin inchiriere, puteti accesa un excavator pe senile atunci cand aveti nevoie de el, fara a va face griji cu privire la intretinerea si depozitarea pe tot parcursul iernii.
  • Asistenta tehnica: Companiile de inchiriere pot oferi asistenta tehnica si service rapid, asigurandu-se ca utilajul este intotdeauna in stare de functionare optima.
  • Utilaje moderne: Inchirierea va permite sa accesati utilaje de constructii de ultima generatie care pot fi mai eficiente si mai fiabile decat echipamentele mai vechi pe care le-ati putea detine.

Depozitarea corecta a utilajelor de constructii grele pe timp de iarna este esentiala pentru prelungirea duratei lor de viata si pentru reducerea costurilor de intretinere. Inchirierea unui excavator pe senile pe perioada sezonului rece poate fi o optiune inteligenta pentru a evita cheltuielile suplimentare si pentru a beneficia de flexibilitatea si suportul oferit de companiile de inchiriere.

,