Lucruri de știut și întrebări de pus atunci când înlocuiți un parbriz

Vederea parbrizului crăpat îl doare cu adevărat pe fiecare șofer. Întrebarea care urmează este dacă trebuie înlocuită sau poate fi reparată. Cel mai bun lucru de făcut este să duceți mașina, dacă este posibil, la profesioniști; vor inspecta și vor da sfatul potrivit.

Tipuri de daune

Parbrizul este denumit și „sticlă de siguranță”. Această sticlă este concepută pentru a se asigura că, în cazul în care un obiect lovește, parbrizul se sparge sau se sparge în bucăți mai mici decât în ​​bucăți mari și periculoase.

Fisuri – o fisură poate începe mică, dar cu timpul poate crește. Se poate folosi o bandă pentru a acoperi fisura, astfel încât să nu crească. Dar acest lucru este temporar, cel mai bine este să înlocuiți/reparați geamul.
Așchii – un cip într-un parbriz este cauzat atunci când orice impact sparge o anumită parte a stratului de sticlă. De obicei, sămânța este cea care duce la o crăpătură mai târziu. De multe ori, la control, profesionistii spun ca se poate repara. Dar dacă este suficient de adânc, este necesară o înlocuire.
Când trebuie înlocuit un parbriz?

În unele cazuri, este evident că un parbriz trebuie înlocuit. Dar când există o fisură sau un cip mic, poate deveni dificil să judeci dacă este necesară o înlocuire. Cazurile în care este necesară înlocuirea sunt:

Când există trei sau mai multe fisuri în parbriz deoarece prea multe fisuri reduc capacitatea parbrizului de a rezista la impacturi.
Dacă există vreo deteriorare pe partea șoferului a geamului deoarece reparațiile lasă semne. Și aceste marcaje pot slăbi parbrizul, deci cel mai bine să înlocuiți sticla de siguranță.
Dacă orice crăpătură pe parbriz este mai mare de 14 inci.
Parbrizul are două ochelari și între ele are o laminare din plastic. Este necesară o înlocuire dacă stratul interior se decolorează.
Lucruri de verificat cu compania de înlocuire

Odată ce sa decis că parbrizul necesită o înlocuire, verificați câteva lucruri cu compania de înlocuire înainte de a continua.

Tehnicieni calificați și instruiți

Primul lucru de verificat este dacă tehnicianul este certificat și are pregătirea potrivită pentru a înlocui și instala parbrizul. Iar certificatul nu este al companiei, ci certificarea individuală care dovedește pregătirea acestora.

Experienta in utilizarea adezivului

Adezivul este unealta folosită în timpul înlocuirii, care asigură menținerea parbrizului pe loc. Producătorii de adezivi recomandă întotdeauna ca produsul lor să fie utilizat de către tehnicianul care are pregătire în utilizarea acestuia. Producătorii oferă cursuri de pregătire a tehnicienilor. Astfel, este un alt certificat pe care clientul trebuie să-l verifice.

Cât timp până când este sigur să conduci

Înainte de a înlocui parbrizul, întrebați tehnicienii cât timp până când geamul se așează și este sigur să conduceți. Astfel, astfel, cineva va ști când să încadreze reparația în programul lor. Dar asigurați-vă că adezivul este întărit corespunzător înainte de a conduce.

Material la standardul potrivit

Pe lângă verificarea abilităților tehnicianului, asigurați-vă că materialele și sticla nouă îndeplinesc standardele corecte de siguranță pentru autovehicule. Ar trebui să aibă o transparență corectă și să aibă proprietatea de a rezista la impact.

Politica de garantie

Garantia este pentru calitatea muncii firmei. În cazul oricărei scurgeri de aer sau apă, clientul poate solicita companiei să corecteze greșeala în termenii garanției.