Riscurile parazitare pentru câini, în timpul primăverii: Cum îți protejezi patrupedul

Primăvara aduce cu ea o explozie de viață pentru câini și stăpânii lor – petrecem mai mult timp in aer liber. Cu toate acestea, odată cu revigorarea naturii, apar și anumite riscuri, în special cele legate de infestările parazitare.

 Căpușele, puricii și alte creaturi nedorite își fac simțită prezența în această perioadă, punând în pericol sănătatea câinilor noștri. Este important să fim conștienți de aceste riscuri și să luăm măsuri adecvate de protecție.

Riscurile parazitare ce apar primăvară pentru câini:

  1. Căpușele: Aceste mici creaturi sunt activate în mod special primăvara. Ele se ascund în iarba înaltă și se agață de câinii care trec pe lângă ele. Căpușele pot transmite boli periculoase cum ar fi boala Lyme sau babesioza.
  2. Puricii: Încălzirea vremii îi face pe purici să devină mai activi. Aceștia pot provoca mâncărime, iritații ale pielii și, în unele cazuri, alergii la câini.
  3. Viermii inimii: Acestea sunt un alt pericol primăvăratic. Larvele (microfilariile)  sunt răspândite de muștele care se hrănesc cu fecale de cățel infectat. Larvele pot infesta inima câinelui, ducând la boli grave și, în cele din urmă, la moarte.   
  4. Leptospiroza: Această boală bacteriană poate fi transmisă de la rozătoare la câini și poate provoca probleme de rinichi, ficat sau chiar moarte.

Pentru a proteja câinele împotriva acestor riscuri, este esențial să folosim produse antiparazitare eficiente și sigure.

Produse antiparazitare disponibile la Petmax.ro:

Magazinul online PetMax oferă o gamă largă de produse antiparazitare pentru câini, potrivite pentru a face față riscurilor specifice primăverii. Iată câteva opțiuni:

  • Tratamente anti-căpușe și anti-purici: PetMax oferă diferite tipuri de spot-on-uri, spray-uri și șampoane care sunt eficiente în combaterea căpușelor și puricilor.
  • Zgarzi antiparazitare: Aceste accesorii sunt o opțiune convenabilă și eficientă pentru protecția împotriva căpușelor, puricilor și a altor paraziți.
  • Pastile antiparazitare: Pastilele antiparazitare sunt o modalitate excelentă de a proteja câinii împotriva unei game largi de paraziți, inclusiv căpușe, purici, viermi intestinali și mai multe altele.
  • Tratamente împotriva larvelor de inimă: Există medicamente disponibile pe PetMax care sunt concepute pentru a preveni și trata infestările cu larve de inimă neagră.

Nu uitați să consultați un specialist înainte de a alege un produs antiparazitar, pentru a vă asigura că este potrivit pentru tovarasul de acasa. Protejarea companionului canin împotriva paraziților este esențială pentru menținerea sănătății și fericirii sale în timpul activităților de primăvară. Cu produsele potrivite și o atenție adecvată, puteți asigura că patrupedul iubit se bucură în siguranță de sezonul minunat al primăverii.