Industria petrolului si gazelor naturale este una dintre cele mai provocatoare industrii din cauza conditiilor nefavorabile si a cerintelor implicate. Cateva componente proiectate, cum ar fi garniturile de ulei, cunoscute si sub numele de simering, sunt necesare pentru a functiona in aceste conditii adverse, unde pot fi expuse la diferite conditii extreme. Desi majoritatea acestor etansari sunt proiectate cu precizie pentru o performanta pe termen lung, ele pot esua din mai multe motive.
Garniturile mecanice sunt intotdeauna proiectate in conformitate cu conditiile unei anumite aplicatii in care pot fi utilizate. Garniturile pentru ulei si gaze sunt proiectate sa reziste la urmatoarele:
- Produse chimice corozive agresive
- Gaz acru (H2S)
- Descompunere
- Conditii explozive
- Presiuni si temperaturi extreme
Ca orice etansare mecanica obisnuita, simeringul se defecteaza din mai multe motive sau din unul dintre aceste motive.
Atac chimic
Dupa cum sa spus, simeringurile sunt expuse la mai multe tipuri de substante chimice. Simeringul poate prezenta o varietate de semne, de la crapare, vezicule si decolorare pana la o schimbare a nivelurilor de duritate. De ce se intampla asta? Materialul simeringului nu este compatibil cu substantele chimice la care este expus. Acest atac chimic va afecta densitatea legaturilor sale incrucisate, crescand-o sau scazand-o. Materialul de etansare devine dur si fragil cand aceasta densitate de reticulare creste si devine mai moale cand densitatea de reticulare scade.
Alegerea materialului potrivit este importanta pentru a asigura compatibilitatea etansarii cu substantele chimice. Aceasta incompatibilitate chimica duce la atacuri chimice, care se accelereaza la temperaturi sau presiuni ridicate. Asadar, verificati compatibilitatea materialului de etansare elastomer inainte de a-l alege.
Extrudare si ciobire
Uneori, simeringurile pot avea un aspect ciobit sau zimtat. In cazuri extreme, suprafata acestor simeringuri se poate desprinde de la sine, dandu-i astfel un aspect zimtat. Care este cauza extrudarii si ciobirii? Stresul indus de presiunea ridicata este unul dintre principalele motive pentru extrudare si rontaire. Acest stres mareste spatiul liber dintre marginile de imperechere, unde etansarea poate fi prinsa si duce la daune fizice grave.
Multi experti din industrie sugereaza utilizarea dispozitivelor de rezerva pentru a evita formarea de goluri intre marginile de imperechere. Alegerea unui simering de dimensiuni adecvate este, de asemenea, importanta pentru a evita extrudarea si ciugulirea.
Eliberarea gazelor
Aceasta este una dintre cauzele comune ale defectarii simeringului, care se intampla din cauza volatilitatii oricaruia dintre constituentii elastomerului. Acesti constituenti pot fi parte a formularii elastomerului sau gazele pot ramane prinse in elastomer in timpul procesului de turnare. Desi garniturile de ulei pot sa nu prezinte nicio indicatie vizuala de eliberare de gaze, uneori ele se pot micsora din cauza degajarii extreme. Moleculele eliberate de gaze pot provoca contaminarea in procesarea plachetelor in mai multe aplicatii de semiconductor si, de asemenea, pot afecta performanta vidului in aplicatiile industriale.
Utilizati materiale care sunt evaluate la temperatura de aplicare. De asemenea, asigurati-va ca elastomerul utilizat nu contine ingrediente volatile, cum ar fi ceara, plastifianti si asa mai departe. Ambele va vor ajuta sa evitati sansele de degajare.
Cele mentionate mai sus sunt doar primele trei cauze ale defectiunii simeringului; cu toate acestea, pot exista mai multe alte motive pentru acelasi lucru. Pe langa aceste solutii, este important sa obtineti aceste simeringuri de la un producator de incredere, cum ar fi Lecoimpex SRL. Compania furnizeaza garnituri personalizate de ulei in diferite specificatii clientilor sai din industrie astfel incat sa acopere o cerere cat mai mare.