Tipuri de lubrifianți utilizați în automobile

Există multe tipuri de lubrifianți auto și alegerea celui potrivit vă poate ajuta să vă asigurați că piesele mașinii dvs. nu sunt distruse. Vrei să faci cercetări și să alegi compania potrivită de lubrifianți pentru a găsi opțiunea potrivită.

Ulei de motor
Uleiul de motor este un tip foarte comun de ulei de automobile folosit. Producătorii de vehicule recomandă să înlocuiți uleiul de motor la fiecare 3.000 până la 5.000 de mile. Sunt folosiți anumiți aditivi care ajută la prevenirea oricărei defecțiuni și coroziuni a pieselor. Există, de asemenea, diferite tipuri de vâscozitate, care este grosimea uleiului. Numerele mici indică faptul că uleiul este mai subțire, ceea ce face mai ușor să curgă. Se recomandă ca atunci când schimbați uleiul să alegeți ulei multi-grade, astfel încât să poată păstra gradul de vâscozitate atunci când uleiul este la temperaturi diferite. Există o mulțime de furnizori de ulei lubrifiant din care să alegeți, așa că asigurați-vă că îl alegeți pe cel potrivit pentru vehiculul dumneavoastră.

Ulei de transmisie
Acest ulei este utilizat de obicei în transmisia manuală și atunci când este nevoie de lubrifiant la temperatură înaltă. Acest tip de ulei are un miros vizibil, astfel încât să puteți detecta o scurgere.

Lichidul de transmisie
Acest tip de lichid poate ajuta la prevenirea multor probleme. Va ajuta la lubrifierea pieselor din transmisie și ajută la răcirea transmisiei pentru a preveni coroziunea motorului. Ar trebui să verificați lichidul de transmisie cu vehiculul pornit și cu mașina pe o suprafață plană și plană. Există o culoare strălucitoare pentru a ajuta la detectarea scurgerilor. Puteți verifica lichidul de transmisie folosind joja care se găsește în partea din spate a compartimentului motor.

Unsoare pentru rulmenți roți și șasiu
Aceasta este unsoarea obișnuită pentru automobile care este folosită și probabil cea mai recunoscută. Se gaseste in articulatiile de suspensie si directie. Această unsoare este necesară pentru a preveni uzura prea mare a suspensiei. Pentru a lubrifia corect suspensia, puteți găsi această unsoare într-un tub care poate fi adăugat la un pistol de unsoare. Acest pistol de unsoare va fi apoi atașat la fitingurile de unsoare, iar fitingurile de unsoare sunt zonele care necesită lubrifiere. Această unsoare nu trebuie utilizată la vehiculele cu frâne cu disc, deoarece nu este unsoare la temperatură ridicată.

Unsoare pentru rulmenți roți la temperatură ridicată
Utilizați acest tip pentru zonele cu temperaturi ridicate. Acesta este tipul de unsoare pe care ar trebui să-l utilizați cu frânele cu disc. Această grăsime va conține un aditiv care o ajută să rămână alunecoasă, chiar dacă grăsimea este uscată.

Unsoare albă
Această unsoare este utilizată pentru aplicații metalice în care apa ar putea fi o problemă. Apa nu poate spăla această grăsime și nu poate fi diluată, ceea ce o face bine de utilizat pentru zonele cu temperaturi ridicate.

Unsoare electronică
Numită și unsoare pentru radiator, această grăsime nu conduce electricitatea, așa că este folosită la conexiunile electronice.

Lubrifianți de penetrare
Acest ulei lubrifiant ajută la slăbirea șuruburilor și piulițelor ruginite și corodate și poate fi găsit într-o cutie de aerosoli. Ar trebui să fie înmuiat după aplicare. Odată ce este înmuiat, benzile de rulare ar trebui să fie curate și apoi ar trebui să fie reaplicate pentru a elibera șuruburile și piulițele.

Grafit
Acesta ar trebui folosit pentru a ajuta la lubrifierea oricăror piese care nu ar trebui să fie expuse la uleiuri. Un loc obișnuit în care ar trebui să fie folosit este încuietorile de interior.