„Vreau sa-mi pun implant dentar, pretul insa…“ Iata de ce o astfel de abordare NU este corecta!

„Buna, Mihai, ai rezolvat problemele cu dintii?“

„Nu tocmai! Vreau sa-mi pun implant dentar, pretul insa pare cam mare. Nu stiu ce sa fac…“

„Crede-ma ca implanturile nu sunt deloc scumpe, daca tii cont de toate avantajele pe care le ofera. Mi-am pus anul trecut la clinica stomatologica Dental Premier si totul e perfect! De cand am scapat de proteza mobila, ma simt alt om! Si de-atunci nici nu am mai avut nevoie de alte proceduri.“

„Ok, atunci o sa merg si eu la o clinica,sa vad cum stau lucrurile!“.

Astfel de dialoguri se aud frecvent, deoarece toata lumea se teme ca o procedura atat de benefica pentru sanatatea cavitatii bucale si a organismului in ansamblu nu ar putea fi altfel decat costisitoare. Pacientii vor sa afle cat mai multe informatii, pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stie!

Inserarea unui implant dentar: pret si beneficii pe termen scurt, mediu si lung

Implanturile dentare sunt suruburi de mici dimensiuni, realizate din titan, tantal, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Rolul lor consta in inlocuirea radacinii dintelui pierdut si sustinerea unei lucrari fixe definitive care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte natural.

Inserarea este realizata in conditii de siguranta deplina si in lipsa oricarei dureri, deoarece pacientul se afla sub efectul anesteziei. Durerea nu va aparea nici dupa efectuarea interventiei, astfel incat nu trebuie sa existe nici un motiv de teama.

implant dentar pret

Avantajele oferite de un implant dentar, ca pret si nu numai, merg insa dincolo de momentul efectuarii procedurii si au efecte durabile in timp. Dispar riscurile tasarii oaselor maxilar si mandibular, precum si cel al migratiei dintilor aflati in vecinatatea celui pierdut. Scade considerabil si pericolul de aparitie a cariilor sau a bolii parodontale. In plus, ca urmare a faptului ca muscarea si mestecarea alimentelor se desfasoara din nou in mod corespunzator, digestia este sensibil imbunatatita, cu efecte benefice asupra organelor interne.

Implant dentar pret – factorii care il influenteaza

Calculul de baza este cat se poate de simplu. Costurile totale sunt egale cu pretul implantului propriu-zis, la care se adauga cel al coroanei dentare si al bontului protetic.

In plus, exista si alte elemente care pot sa influenteze lucrurile, cand se calculeaza un implant dentar, ca pret. De pilda, costurile sunt mai mici pentru dintii din spate, unde sunt utilizate mai multe solutii standard, si mai mari pentru dintii din fata, unde consideratiile de natura estetica sunt mai importante si, prin urmare, se apeleaza la mai multe solutii personalizate.

Un impact asupra costurilor il are si materialul folosit, ales de pacient la recomandarea medicului stomatolog. Acesta ii prezinta mai multe variante, cu beneficiile si caracteristicile fiecareia, precum si cu costurile pe care le presupune.

Avantajele oferite de un implant dentar, ca pret raportat la calitate, fac ca solutia sa fie apreciata de toti cei care au apelat la ea, indiferent de varsta sau de felul in care si-au pierdut dintii. Sanatatea si calitatea vietii lor cresc considerabil, pe termen lung!