Cum poti obtine cea mai mare economie atunci cand iti cumperi un pc ?

Un laptop sau un calculator reconditionat a fost, de obicei, restaurat in mod profesional de catre un producator sau un distribuitor, cat mai aproape de starea “ca nou” si, adesea, este insotit de o garantie. Un laptop la mana a doua este, de obicei, un laptop folosit, vandut “asa cum este”, iar starea lui este mult mai variabila.

Calculator SH

Aceste calculatoare SH vor fi intotdeauna vandute direct de la un producator, comerciant cu amanuntul sau distribuitor, deoarece va arata “ca nou” sau de calitate, astfel incat sa stiti cu siguranta in ce stare va fi un laptop inainte de a-l cumpara. Preturile vor fi adesea mai mari decat pe piata second-hand, deoarece laptopurile au fost verificate de profesionisti pentru a se asigura ca sunt in stare buna de functionare. Vi se garanteaza o garantie de un anumit fel, deoarece va este vandut de catre un dealer profesionist. Veti cumpara adesea direct de la proprietarul actual, ceea ce inseamna ca tranzactiile pot fi mai riscante. Garantia este probabil sa fi expirat, cu exceptia cazului in care dispozitivul are mai putin de doi ani. Magazinul online Dab-it ofera astfel de pc-uri la un pret avantajos.

Puteti obtine un pret foarte bun, deoarece vanzatorii pot sa nu stie cat valoreaza cu adevarat un laptop folosit. Acestea fiind spuse, exista vanatori de calculatoare profesionisti care se uita in mod constant la site-urile de licitatii, ceea ce mentine preturile mai ridicate. Este posibil ca laptopul sa arate vizibil uzat, sa nu fie livrat in cutia sa originala si sa lipseasca unele accesorii.

Este riscant sa cumparati un laptop la mana a doua?

Conectate si deconectate in fiecare zi si impachetate in genti in graba, acestea reprezinta un punct comun de defectiune. Daca vanzatorul unui laptop la mana a doua nu arata starea portului de incarcare sau a incarcatorului, cereti fotografii pentru a vedea daca acesta pare subred sau deteriorat. Piesele de schimb sunt aproape intotdeauna disponibile, dar rareori ieftine. Care sunt drepturile mele in cazul laptopurilor folosite sau reconditionate?  Daca achizitionati un aparat reconditionat de la un comerciant online, sunteti supus reglementarilor privind contractele de consum. Aceste reglementari va ofera dreptul de a va razgandi din orice motiv si de a va anula comanda – incepand din momentul in care comandati si pana la 14 zile de la data primirii laptopului. Daca ati cumparat de la un magazin online sau fizic, atunci sunteti protejat de lege privind drepturile consumatorilor daca laptopul este defect. In temeiul acestei legi, aveti dreptul legal de a refuza produsele de calitate nesatisfacatoare, necorespunzatoare scopului sau care nu corespund descrierii si de a obtine o rambursare integrala, cu conditia sa faceti acest lucru in termen de 30 de zile de la data la care ati devenit proprietarul laptopului. Dupa 30 de zile, nu veti avea dreptul la o rambursare integrala, desi unii vanzatori pot oferi o perioada de rambursare extinsa. Cu toate acestea, puteti solicita o reparatie sau o inlocuire. Retineti, totusi, ca, in timp ce listele individuale de produse online pot sa nu indice nivelul exact de uzura, site-ul web va avea probabil o pagina detaliata cu privire la tipul de uzura la care va puteti astepta in functie de tipul de produs achizitionat.